Yabancı Dil

Tek Okullarında İngilizce eğitimi; alanında uzman öğretmenlerimizin eşliğinde, öğrencilerimizi İngilizce’ye yoğun bir şekilde maruz bıraktığımız dil edinimi süreci ile gerçekleşir.

İngilizce öğretim programımızı iletişim becerisi yüksek ve bu alanda yeterli donanıma sahip bireyler yetiştirme amacıyla planlar, bu doğrultuda da Communicative Approach (İletişimsel Yöntem)prensiplerine uygun olarak hedeflerimizi oluştururuz. Öğrencilerimizin yabancı dilde kendini rahat ifade edebilmeleri ve bu   alanda mutlu ve başarılı bireyler yetiştirmek en büyük amacımızdır.

Bunu sağlayabilmek adına,

öğrencilerimizin yabancı dilde kullandıkları materyalleri amacımız doğrultusunda hassasiyetle seçip dijital kaynaklar ile dil edinimimize zaman ve mekan sınırlaması olmadan öğrencilerin yaşamına entegre ederek sürekliliği hedefleriz.

Öğrencilerimizin dört dil becerisini de aktif olarak kullanabilmesi adına İngilizce derslerimizi zenginleştirir ve onların iletişim becerisini geliştiririz.

Bu kapsamda öğrencilerimizin kendi dil portfolyosunu oluşturabilmesi adına, dil yeterlilik ve becerisini ölçen uluslararası sertifikasyon sınavları ile başarılarını kanıtlarız.

Anasınıfında başladığımız İngilizce serüvenimize,

2.Sınıf -Starters

3.Sınıf -Movers

4.Sınıf -Flyers

5.Sınıf -KET (*Hazırlık sınıfımızdır.)

6.Sınıf-PET

7.Sınıf -FCE sınavlarımızı hedef alırız.

Öğrencilerimizden  ilgili düzeylerde; okuduğunu anlama ve yazma, dinlediğini anlama, ve konuşma becerilerini bekler,bu yönde onları hazırlarız.

8.Sınıflarımızda alanında uzman kadromuzla LGS’ye hazırlık ile sistemimizi devam ettiririz.

Yıl boyunca öğrencilerimizin katılabileceği İngilizce etkinlikler ile “Eğlenerek öğreniyorum!” kapsamında öğrencilerimiz İngilizce’ye maruz kalmaya devam eder.Öğrencilerimizi ikinci bir dil edimi olarak Almanca ile destekleriz.

Öğrencilerimizin gelişimi eğitim-öğretim yılı boyunca öğretmenlerimiz tarafından gözlemlenip hedeflerimize göre belirleyeceğimiz doğru ölçme değerlendirme sistemimizce tespit edilir. Velilerimize gerekli dönüşler sistemimiz üzerinden sağlanır.

Kendisini yabancı dilde de doğru ifade eden, başarılı ve mutlu bireyler yetiştirmek ana hedefimizdir.