Ortaokul

TEK Okullarında Ortaokul eğitim öğretim faaliyetleri, modern eğitim anlayışının en güncel hali olan eğitim 4.0 ışığında dizayn edilmektedir.

Ana dilinin gücü ile 2 farklı yabancı dili etkin kullanabilen, beceri ve deneyim temelli bir eğitim anlayışı ile kendini gerçekleştirebilen, dönüşüme ve gelişime açık, başarabilmeyi öğrenen nesiller yetiştirmek okulumuzun temel misyonudur.

Aktif Öğrenme anlayışı ile öğrencilerimiz, tüm öğrenme süreçlerinde aktif rol alırken, Kendi deneyimleri, gözlemleri ve elde ettikleri ürünlerle nitelikli öğretimi gerçekleştirirler.

Akademik başarının yanı sıra 21. yüzyıl becerileri ile donatılmış, sanat ve sporda yeteneklerin farkına varmış, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, çağdaş uygarlığın izinde yetişen nesiller, TEK Okullarının en büyük değeri ve kuruluş amacı olmaya devam etmektedir.

Dinamik Eğitim Modeli

Tek Okullarının özgün olarak planladığı ve uyguladığı Dinamik Eğitim Modelinde, Mizaç Merkezli eğitimle desteklenen ve öğrenmeye etki eden bireysel özelliklerin tespiti ile bireye özgü öğrenme stilleri ışığında, MEB müfredatı dikey, yatay ve derinliğine genişletilerek yapılandırmacı eğitim yaklaşımıyla her sınıf düzeyine uygun olarak dizayn edilir. Öğrencilerimizin, edindikleri bilgileri uygulayarak, deneyimleyerek ve yeniden işleyerek yeni öğrenmeleri keşfetmeleri Dinamik Eğitim Modelimizin temel prensibidir.

Öğrencilerimize yol haritası çizerken 4.0 Endüstriyel ve Teknolojik devrimin gelişim hızına ve beklentilerine uyumlu 21.yüzyıl becerileri ile donatılmış öz değerlerine ve öz kültürüne sahip çıkan birer dünya vatandaşı yetiştirmek temelini ve felsefesini esas alırız.

Öğrencilerinin akademik başarıları kadar; sportif, sanatsal ve kültürel gelişimlerini de önemseyen Dinamik Eğitim Modeli içerisinde uygulanan özel programlar ile kulüp, beden eğitimi, görsel sanatlar, müzik, drama, tiyatro, müzikal, dans derslerin yanında tekli ve takımlı sporlar ile de öğrencilerin sosyal ve bedensel gelişimlerini sağlamaktadır.

Kamp programları, yurt içi, yurt dışı sportif, sanatsal, akademik gezileri, okul takımları, hafta sonu kursları ve TEK spor kulübü ile öğrencilerini insani değerleri olan yaratıcı, üretken, hayal eden tam donanımlı 21.yüzyıl dünya insanı olarak hayata hazırlar.

E-BÜLTEN KAYIT

Güncel Duyurular İçin E-Bültenimize Abone Olabilirsiniz