Covid-19 Süreci

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgın süreci ülkemizde de etkisini göstermeye başladığı ilk günden itibaren TEK Okulları olarak COVID-19 hakkında T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’mızın yaptığı uyarı ve bilgilendirmelere dikkatle uyum sağlıyoruz.
Okulumuzda kurulan pandemi kurulu salgın sürecinde okulumuzda alınan ve alınacak olan tüm tedbirleri belirleyen yetkili kurul olmuştur. Pandemi döneminin ilk günlerinden bugüne değin yalnız fiziki tedbirler almanın yeterli olamayacağı düşüncemizle TEK Ailesini oluşturan; çalışanlarımızın, velilerimizin ve en önemlisi de her öğrencimizin duygu durumu verdiğimiz her kararda önceliğimiz olmuştur.
Okulumuza salgın sürecinde almış olduğu tedbirler ve titizlikle uyguladığı kararlar sonucunda TSE tarafından onaylı “Okulum Temiz Belgesi” verilmiştir.

TEK’TE ALINAN ÖNLEMLER:
- Tüm çalışanlarımıza pandemi ile ilgili gerekli bilgilendirme eğitimleri ilgili uzmanlar tarafından verilmiştir.

- Maske-mesafe-hijyen kuralı okulumuza giriş yapan herkes için temel kural haline getirilmiştir.

- Okul girişimizde ateş ölçüm noktası oluşturuldu. Ayrıca bina girişlerimize termal kameralar yerleştirilerek temassız ateş ölçümleri gün boyu uygulanmaktadır.

- Okulumuza dışardan gelen tüm gönderiler ve bireysel ziyaretler pandemi kurallarına göre kısıtlanmıştır.

- Okul yemekhanemiz, konferans salonumuz ve sınıflarımız pandemi kurallarına göre yeniden dizayn edilmiştir.

- El hijyeninde sürekliliği sağlamak için okulumuzdaki birçok noktaya ve dersliklerimize dezenfektan aparatları yerleştirilmiştir.

- Okulumuzun tüm fiziki alanları her ders gününün sonunda dezenfekte edilmektedir.

- Kampüs girişimizden sınıflarımıza kadar tüm yürüyüş alanlarımızın zeminleri sosyal mesafe görselleri ile düzenlenmiştir.

- Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının okullarla ilgili talep ettiği tüm tedbir kararlarını okulumuz özenle uygulanmaktadır.

- Eğitim-öğretime devam eden her öğrencimiz için HES kodu zorunluluğu uygulanmıştır.

- Covid-19 şüphe durumu taşıyan her öğrencilerimiz en hızlı şekilde yüz yüze eğitimden online eğitime alınmıştır.

-Okul bahçemizde oluşturduğumuz açık hava sınıflarımızla eğitimi dersliklerimizden bahçemize taşıdık.

-Online kazanım değerlendirme sınavlarımızla öğrencilerimizin akademik ilerleyişleri takip edilmeye devam edilmiş bu sonuçlara göre online ek çalışma planlamalarımız yapılmıştır.

-Ana branş derslerimizin yanı sıra uygulamalı derslerimizin online eğitime adaptasyonu başarı ile gerçekleştirilmiş, her öğrencimiz online müzik dersi, resim dersi ve beden eğitimi derslerini de yürütmeye devam etmiştir.

- Salgın sürecinde sadece fiziki önlemlerin yeterli olmayacağı düşüncesiyle öğrencilerimizin duygu durumları gözetilerek bir çok farklı açık hava aktivitesini gerçekleştirdik.

- Öğrencilerimizin bu süreçte rehberlik hizmetlerinden çok daha fazla yararlanabilmesini sağladık.

- Öğrencilerimizin ders takipleri, rehberlik görüşmeleri aksatılmadan sürdürülmüştür.

- Rehber öğretmenlerimizin yanı sıra mentör öğretmenlerimiz ve okul yöneticilerimiz tüm velilerlerimizle birebir yüz yüze değerlendirme görüşmelerini gerçekleştirdiler.

- Öğrenci-Veli-Okul iletişimini güçlü tutarak bir aile olmanın gerektirdiği dayanışmayı
başarı ile gösterdik.